top of page

טיפול בלייזר בהגדלת ערמונית שפירה CyberTM

דף זה מכיל הסברים לניתוח הקטנת ערמונית שפירה בטכנולוגיית לייזר מסוג CyberTM. לפרטים נוספים אנא פנו אלינו דרך האתר או לפגישת ייעוץ במרפאה. 

מהי הפרעה חסימתית של הערמונית?​

בלוטת הערמונית ממוקמת קרוב לרצפת האגן וחובקת את צינור השופכה דרכו זורם השתן מהשלפוחית. הערמונית משתנה בגודלה בין אדם לאדם ובהתאם לגיל. לעיתים אצל חלק מהאנשים צמיחת הערמונית גורמת ללחץ על צינור השופכה כך שזרימת השתן נפגעת ברמה כזו או אחרת. ראוי לציין כי אין בהכרח קשר ישיר בין גודל הערמונית למידת החסימה שלה. ישנם אנשים עם ערמונית מוגדלת שמטילים שתן מצויין וישנם אנשים עם ערמונית קטנה יחסית אך חוסמת.
 
מהם הסימנים של הפרעה חסימתית?
 
לרוב הסימנים מתבטאים בזרם שתן חלש, המתנה ממושכת עד תחילת מתן שתן, דחיפות (קושי להתאפק) או תכיפות (הליכה תכופה לשירותים), קימה לשירותים במהלך הלילה מספר פעמים ותחושת חוסר התרוקנות. 
יש לציין כי סימנים אלו אינם ספציפיים ויכולים לנבוע מסיבות אחרות ורבות.
 
אני סובל מהסימנים הללו. מה לעשות?
 
במידה ואתה סובל מסימנים אלו והם משפיעים על איכות חייך אתה מוזמן להגיע למרפאה לשם הערכה. במרפאה נוכל להגיע לאבחנה ולהחליט האם יש צורך בטיפול ואיזה טיפול לבחור.
 
אילו טיפולים קיימים לערמונית חוסמת?
 
ישנם טיפולים רבים מאוד שנעים על ספטרום רחב, החל מהשגחה ושינוי אורחות חיים, דרך טיפול תרופתי על צורותיו השונות ועד טיפולים כירורגיים שונים. ההתאמה של הטיפול נובעת מעצמת הסימנים והשפעות החסימה (שארית שתן, הפרעה לתפקוד הכליות וכדומה), פרופיל הבריאות של המטופל (האם הוא יכול לקבל טיפול תרופתי, האם הוא מסוגל לעבור ניתוח ועוד) וההעדפה של המטופל. מאחר וזהו אזור בעל משתנים רבים הדיון עליו יעשה במרפאה תוך שיתוף המטופל. 
 
מהו הטיפול בלייזר CyberTM?
מ
 מערכת לייזר CyberTM הנה מערכת מהמתקדמות בעולם הנותנת כלים מהפכניים לטיפול בערמונית חוסמת. בניתוח זה, אנו משתמשים בקרן לייזר אשר מתיכה את הערמונית החוסמת ומייצרת חלל דרכו השתן יכול לזרום בצורה חופשית וטובה. הניתוח מבוצע בהרדמה, דרך צינור השתן ואינו כולל חתכים על גבי הגוף. ד״ר גיאלצ׳ינסקי הנו המנתח הראשון בישראל המשתמש במערכת זו.
מערכ

למי מתאים הטיפול?

הטיפול מתאים לכל גודל ערמונית, בכל דרגת חסימה, מטפל גם באונה מרכזית וניתן לביצוע גם בנוכחות מדללי דם. ניתוח זה מחליף טכנולוגיות וסוגי ניתוח כ TURP, REZUM, HOLEP ועוד. 

מה הם ייתרונות מערכת CyberTM?

מערכת לייזר חדשנית זו, הנה מהמתקדמות בעולם ומהווה קפיצת מדרגה בתחום ניתוחי הלייזר לערמונית בישראל בשנת 2023. בליבת המערכת לייזר מסוג ת׳וליום אשר במערכת זו מסוגל לעבוד בעוצמה של 200w בסיבים בקוטר 1000 מיקרון. לייזר ת׳וליום הנו לייזר בעל חדירות נמוכה לרקמה ומתאפיין באפיניות למים. עומק החדירה של הלייזר הנו 200 מיקרון בלבד, כך שהניתוח נעשה ברמת דיוק גבוהה מאוד עם מיעוט תופעות לוואי יחסיות (בניגוד לטכנולוגיות ליזר ישנות עם חדירה עמוקה של עד סטימטר מעבר לשדה הראיה). עוצמת הפעולה שלו מאפשרת טיפול בערמוניות גדולות מאוד בזמני ניתוח יחסית קצרים ובשל כך יכולה להתאים לכל מטופל. לליזר זה יכולת קואגולטיבית (עצירת דימום) מצויינת ולכן הניתוח יכול להיות מבוצע גם ללא עצירה של מדללי דם במידה והם הכרחיים לבטיחות המטופל. ייתרון גדול נוסף של לייזר זה הוא שניתן לבצע עמו מודיפיקציה לניתוח אשר משמרת באחוזים גבוהים את פליטת הזרע הקדמית. אפשרות זו נובעת מעומק החדירה השטחי של הלייזר אשר מאפשר שמירה על מנגנון פליטת זרע קדמית*.

כיצד מתבצע הטיפול ולמה עלי לצפות?


הטיפול מבוצע בחדר ניתוח בהרדמה כללית. אורך הניתוח תלוי בגודל הערמונית ונמשך בממוצע כשעה. בתום הניתוח מושאר קטטר למשך הלילה. בבוקר שלאחר הניתוח מוצא הקטטר ותשוחרר הביתה. 

מהן תופעות הלוואי הפוטנציאליות?

תופעות הלוואי העשויות להיות מלוות לפעולה בחלק קטן מהמטופלים ובאופן זמני כוללות בין השאר צריבה מסויימת במתן השתן, דם בשתן ובמידה ולא מבוצע שימור פליטת זרע קדמי, תהיה פליטת זרע אחורית (הזקפה ותחושת האורגזמה יהיו רגילות אך לא תחוש בפליטת זרע). כבר לאחר הניתוח תחוש בשיפור במתן שתן שצפוי להשתפר עוד בשבועות שלאחר חלוף הבצקת. 

איזו הכנה יש לעבור לפני הפעולה?

יש להגיע לפעולה עם בדיקות דם (ספירה, ביוכימיה ותפקודי קרישה), צילום חזה, אק״ג ותרבית שתן סטרילית. 

*
https://link.springer.com/article/10.1007/s00345-020-03442-2





 

bottom of page