top of page

טיפול כירורגי בהגדלת ערמונית שפירה REZUM

דף זה מכיל הסברים על הטיפול הכירורגי בהגדלת ערמונית שפירה בטכנולוגית REZUM, לנוחיותכם הדף בנוי במתכונת שאלות ותשובות. למידע נוסף אנא צרו קשר דרך כתובת המייל או הגיעו לפגישה. 

מהי הפרעה חסימתית של הערמונית?​

בלוטת הערמונית ממוקמת קרוב לרצפת האגן וחובקת את צינור השופכה דרכו זורם השתן מהשלפוחית. הערמונית משתנה בגודלה בין אדם לאדם ובהתאם לגיל. לעיתים אצל חלק מהאנשים צמיחת הערמונית גורמת ללחץ על צינור השופכה כך שזרימת השתן נפגעת ברמה כזו או אחרת. ראוי לציין כי אין בהכרח קשר ישיר בין גודל הערמונית למידת החסימה שלה. ישנם אנשים עם ערמונית מוגדלת שמטילים שתן מצויין וישנם אנשים עם ערמונית קטנה יחסית אך חוסמת.

 

מהם הסימנים של הפרעה חסימתית?

 

לרוב הסימנים מתבטאים בזרם שתן חלש, המתנה ממושכת עד תחילת מתן שתן, דחיפות (קושי להתאפק) או תכיפות (הליכה תכופה לשירותים), קימה לשירותים במהלך הלילה מספר פעמים ותחושת חוסר התרוקנות. 

יש לציין כי סימנים אלו אינם ספציפיים ויכולים לנבוע מסיבות אחרות ורבות.

 

אני סובל מהסימנים הללו. מה לעשות?

 

במידה ואתה סובל מסימנים אלו והם משפיעים על איכות חייך אתה מוזמן להגיע למרפאה לשם הערכה. במרפאה נוכל להגיע לאבחנה ולהחליט האם יש צורך בטיפול ואיזה טיפול לבחור.

 

אילו טיפולים קיימים לערמונית חוסמת?

 

ישנם טיפולים רבים מאוד שנעים על ספטרום רחב, החל מהשגחה ושינוי אורחות חיים, דרך טיפול תרופתי על צורותיו השונות ועד טיפולים כירורגיים שונים. ההתאמה של הטיפול נובעת מעצמת הסימנים והשפעות החסימה (שארית שתן, הפרעה לתפקוד הכליות וכדומה), פרופיל הבריאות של המטופל (האם הוא יכול לקבל טיפול תרופתי, האם הוא מסוגל לעבור ניתוח ועוד) וההעדפה של המטופל. מאחר וזהו אזור בעל משתנים רבים הדיון עליו יעשה במרפאה תוך שיתוף המטופל. 

 

מהו הטיפול הכירורגי REZUM?

 

הרעיון העומד מאחורי הטיפול הכירורגי בערמונית באופן כללי מבוסס על הסרת החסימה מצינור השתן. טכנולוגיית REZUM מבוססת על הזרקה של אדי מים אל התווך הבין תאי ברקמת הערמונית ועל ידי כך נסיגה של הרקמה. בעוד שהגישה המסורתית מבוססת על כריתה של רקמה, דבר הגורם לפגיעה ביכולת לפלוט זרע (פליטה רטרוגרדית), טכנולוגיה זו משמרת את היכולת ובכך מונעת את השינוי באיכות החיים. הפעולה נעשית בחדר ניתוח תחת הרדמה כללית קצרה. בפעולה מוחדרת דרך צינור השופכה מצלמה זעירה, המנתח מודד את האזור החוסם ומזריק לתוכו מתוך השופכה את אדי הנוזל. בעבר פותחו מספר טכנולוגיות המבוססות על חום בכדי לפגוע ברקמה החוסמת. הייתרון בשימוש באדים ביחס לחום ישיר הוא שפיזור האנרגיה אחיד ללא גרדיינט טמפרטורה. 

הפעולה קיבלה את האישור האירופי CE בשנת 2013 ואת אישור ה FDA בשנת 2015. במחקרים קלינים שפורסמו בשנים האחרונות מודגם שיפור קליני משמעותי באיכות זרימת השתן עם פרופיל תופעות לוואי נמוך.  

למי מתאים הטיפול?

הטיפול ב REZUM מתאים לערמוניות בגדלים שונים. במחקרים קלינים נבחנה יעילות טיפולית בגדלים של 30 עד 80 סמ״ק, אולם מתבצעים כעת מחקרים על גדלים נוספים. טכנולוגיית REZUM מאפשרת גם טיפול בערמוניות שלהן אונה מרכזית (אונה מדיאנית) וכן ניתן לבצע את הטיפול גם תחת נוגדי קרישה (מדללי דם). 

כיצד מתבצע הטיפול ולמה עלי לצפות?

הטיפול מבוצע בחדר ניתוח בהרדמה כללית (ישנם מנתחים אשר מבצעים את הפעולה בהרדמה מקומית) בחדר ניתוח ואורך כחצי שעה עד שעה. לאחר הפעולה תצא מחדר הניתוח עם קטטר שתן מחובר לשקית אשר מחוברת לירך. כעבור מספר שעות תוכל להשתחרר הביתה עם הקטטר. הקטטר ישאר כ 3-7 ימים, תלוי בטיפול הספציפי. לאחר הוצאת הקטטר יעשה נסיון מתן שתן. צפוי כי לאחר שבועיים ממועד הניתוח יחול שיפור במתן השתן אשר יגיע לשיאו לאחר שלושה חודשים. ממחקרים קלינים שעקבו אחר מטופלים למשך 4 שנים נרשם שימור של האפקט, אולם ניתן לחזור עליו במידת הצורך. 

מהן תופעות הלוואי הפוטנציאליות?

תופעות הלוואי העשויות להיות מלוות לפעולה בחלק קטן מהמטופלים ובאופן זמני כוללות בין השאר שתן דמי, פליטת זרע דמית ואצירת שתן. במקרה של אצירת שתן מוחזר הקטטר למספר ימים נוסף. 

איזו הכנה יש לעבור לפני הפעולה?

יש להגיע לפעולה עם בדיקות דם (ספירה, ביוכימיה ותפקודי קרישה), צילום חזה, אק״ג ותרבית שתן סטרילית. 

יש להגיע בצום של 8 שעות טרם הפעולה כולל נוזלים. לאחר הפעולה כל עוד תישא את הקטטר תקבל טיפול אנטיביוטי ואנטי דלקתי. 

bottom of page